Такі дані опублікували волонтери міжнародної спільноти InformNapalm.

"Під час моніторингу профілів соцмереж російських бойовиків і військових злочинців волонтери міжнародного співтовариства InformNapalm виявили посвідчення громадянина Росії Важенцева Едуарда Анатолійовича, видане Єкатеринбурзьким єпархіальним управлінням Свято-Троїцького Собору Руської Православної Церкви Московського Патріархату", – зазначили волонтери.

Після детального вивчення даних, отриманих з профілю Важенцева, стало зрозуміло, що як мінімум в 2014 році він перебував у лавах російських окупаційних військ на Донбасі, беручи активну участь в захопленні українських територій і міст.

"Те, що на руках Едуарда Важенцева є кров громадян України, не викликає сумніву", – йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, всеукраїнська хресна хода, організована Українською православною церквою Московського патріархату, стартувала 9 липня з Почаївської лаври в Тернопільській області. 3 липня стартувала хресна хода зі Свято-Успенської Святогірської лаври на Донеччині. 26 липня її учасники прибудуть до столиці, де зустрінуться з учасниками Хресної ходи з Почаївської лаври.

За словами голови Верховної Ради Андрія Парубія, він отримав інформацію про те, що у Кремлі вже розробили сценарій провокацій у Києві на 26 липня.

Читайте також: Сила слабых. Куда приведет донецкий крестный ход?