Таку думку висловив російський політичний емігрант Руслан Ганєєв в інтерв’ю Громадському.

"Будинок вільної Росії" можна відкрити. Було б не погано ще знайти вільних росіян. Для громадян Росії передбачена кримінальна відповідальність за публічне визнання анексії Криму незаконною. Тобто якщо ви в Росії говорите, що Крим анексувати незаконно, що Росія веде війну на території України, вам загрожує п'ять років позбавлення волі. Жодна з цих людей з "Дому вільної Росії" не говорить про анексію", – запевнив Ганєєв.

Політемігрант переконаний, що у час, коли йде війна потрібно для себе чітко вибирати сторону.

Не можна під час війни перебувати над сутичкою, це неможливо. Ці люди стверджують, що вони можуть перебувати над сутичкою,
– додав він.

На думку політемігранта, для того, щоб росіянин міг перебувати в Україні йому обов’язково потрібно підписуватися під основними постулатами нашої країни.

Про те, що Росія агресор, що йде війна, що є анексія Криму, окупація Донецької і Луганської області, і це незаконно. Якщо ви цього не стверджуєте, то вам в Україні точно робити нічого,
– додав він.

Додамо, 14 квітня у Києві відкрили "Будинок вільної Росії". Засновники проекту називають його платформою для діалогу про російсько-українські відносини.