Як повідомив сайт "Лівий берег", 20 лютого 2014 лютого на Інститутській загинуло 48 людей, ще 84 були поранені. У справі мали заарештувати 25 беркутівців.

Читайте також: Завжди здається, що це було вчора, – Вакарчук про криваві дні Євромайдану

Олексій Братушка загинув зранку 20 лютого 2014 року біля Жовтневого палацу: куля ввійшла в праве плече, пошкодивши хребці і спинний мозок.

На сьогодні по цій справі допитали сто потерпілих, залишилось допитати ще 28 потерпілих, і тоді суд перейде до допиту свідків.
Першим допитували батька Олексія – Сергія Братушки. Він повідомив, що його син приїжджав на Майдан щоразу, коли там було "гаряче" і не був членом політичних організацій.

У сина було загострене почуття справедливості. Як тільки син почув, що майданівців по дорозі до Києва перестрівали "тітушки", взяв з собою тільки документи і робочі окуляри,
– згадав батько загиблого.


Батько Олексія – Сергій Братушка

Поїхав Олексій на Майдан ввечері 19 лютого, а 20 лютого його не стало.

Батькам зателефонував слідчий з Шевченківського райвідділку і запросив на опізнання. Але з цим вийшла плутанина: переплутали тіла загиблих, тому тіло Олексія лежало неопізнаним до 22 лютого, доки його не знайшла сестра.

Я ходила з його фотографією по Майдану, але ніхто не міг нічого сказати. В списках поранених його не було, але священик з Михайлівського собору підказав, що в морзі на Оранжерейній є три неопізнаних тіла. З них два обгорілі ще 18 лютого. Третім виявився Олексій,
– сказала сестра загиблого майданівця.


Ольга Шевель у Святошинському суді

Та коли суд вивчав документи справи, то виявили, що відео розмите. Навіть родичі не змогли впізнати Олексія. Зате адвокат "беркутівців" на відео зміг побачити навіть "мушку на палочці".

Читайте також: Потерпілі від рук "беркутівців" не з'явилися у суді

Пізніше прокурор прокументував журналістам, що свідки, які зможуть детальніше розкрити події того ранку таки є. Але поговорити з ними можна буде лише після того, як вони з’являться у суді.

Наступного разу, а це планується на 19 квітня, Святошинський суд допитає Артема Запотоцького, який 20 лютого на Інститутській отримав вогнепальне поранення в грудну клітину і зараз пересувається на візку.