Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Зокрема, 5 лютого ц.р. терористи планували здійснити обстріл з гранатометів приміщення Верховної Ради України з метою зриву голосування щодо визнання "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями", — йдеться у повідомленні.

Зі схованки співробітники СБУ вилучили приведені у бойову готовність гранатомети РПГ-18, близько двох десятків гранат, димові шашки, цинки з набоями різного калібру. Також були виявлені саморобні вибухові пристрої, начинені гвіздками та різаним дротом для посилення уражуючої дії. Поряд зі зброєю у схованці була прихована агітаційна продукція антиукраїнського змісту, останній наклад газети "Новороссия", прапори Росії та фейкової "Київської народної республіки".

Виявлені також файли з інструкціями для осіб, яких диверсанти мали використовувати для інспірування у м. Києві акцій протесту та непокори. У розроблених російськими спецслужбами сценаріях зазначеним провокаторам та псевдоактивістам відведена роль підбурювачів до незаконного захоплення будівель державних структур.

Тривають невідкладні слідчі дії.

До слова, напередодні Служба безпеки затримала чотирьох громадян України, причетних до діяльності терористичної організації "ДНР".