Про це інформує прес-центр Служби безпеки України.

Читайте також: СБУ вивела з окупованої Донеччини "міністра", якого призначив Захарченко

Раніше 24 канал повідомляв про те, що вранці 27 вересня у Києві помітили автомобіль з прапором і абревіатурою терористичної організації "ДНР" на номерних знаках.

Завдяки вжитим оперативним заходам контррозвідники СБУ менше ніж за добу встановили місце знаходження автотранспортного засобу, затримали особу, яка керувала авто, та вилучили фейкові реєстраційні номери і документи на транспортний засіб,
– йдеться у повідомленні.

За словами силовиків, водій виявився громадянином України, колишнім працівником МВС. Зараз він є представником однієї із українських страхових компаній. Представникам СБУ чоловік пояснив, що автомобіль перебував у розшуку за лінією Інтерполу з 2014 року. Через це машину затримала на території РФ місцева поліція та передала йому як представнику страхової фірми.

Під час перетину російсько-українського кордону водій зняв номерні знаки так званої "ДНР", але при в’їзді в Київ знову почепив їх.

"Затриманий пояснив: він це зробив на випадок зупинки автомобіля представниками Нацполіції. Це, за словами водія, було вчинено для забезпечення відповідності реєстраційних автомобільних номерів пакету документів на вказану машину, виданих російськими представниками Інтерполу", – додають у СБУ.

Попри це чоловік свідомо намагався сховати автомобіль після поширення у ЗМІ інформації про нього.

Наразі СБУ здійснює комплекс заходів щодо встановлення можливої причетності чоловіка до терористичної діяльності.