У Києві центром святкування став шаховий майданчик у Парку Шевченка. Там відбулися одразу два цікаві заходи, організовані Спорткомітетом та Федерацією шахів України. У сеансі одночасної гри любителі мудрої гри помірялися силами з міжнародним гросмейстером Володимиром Сергеєвим і майстром ФІДЕ Юлією Осьмак, яка, до речі, на днях виграла "золото" командного чемпіонату Європи серед дівчат до 18 років. І паралельно у великому турнірі зіграли в бліц аматори і професіонали шахів, лідером серед яких був міжнародний гросмейстер Олексій Кислинський.

Обидва змагання проходили дуже видовищно – шахісти пожертвували силу-силенну фігур і оголосили чимало матів. А найкращі до того ж отримали призи від організаторів.

Дивіться фоторепортаж сайту "24".

Довідка. 20 липня 1924 року була започаткована Міжнародна федерація шахів (ФІДЕ), яка в 1966 році ініціювала створення міжнародного свята, присвяченого грі. Подія відзначається майже в 200 країнах світу, а традиція святкування закладена ЮНЕСКО. З 2012 року в нашій державі 20 липня також відзначають День шахів в Україні.

Читайте також: Львів'янка Музичук і харків'янин Ельянов стали "гетьманами"