Маєтки у Конча-Заспі можуть потім віддати дітям, під наукові чи мистецькі проєкти. Однак наразі процес аудиту й виселення не відбувається без проблем.

Нагадаємо Нові санкції та землі у Конча-Заспі: звернення Зеленського за підсумками засідання РНБО

Виселення колишніх посадовців із Конча-Заспи відбувається не гладко

Не всі колишні чиновники хочуть виїжджати з Конча-Заспи. А є й ті, які виїхали б – але тільки за умови виплати їм значної компенсації. Причому за цю компенсацію вони будуть судитися.

  • Натомість держава буде намагатися – також у суді – домогтися зворотного відшкодування (збитків, які колишні орендарі завдали нерухомості).
  • Адже деякі з виселених колишніх посадовців залишили по собі розбиті стіни й обідрані шпалери.

На все це є відповідні заяви у поліції, але результатів за ними наразі немає. Тим часом дехто з виселених подав на державу до суду – саме з вимогою компенсації.

Хто хоче отримати компенсацію за виселення

  • Глава МОЗ часів Януковича Раїса Богатирьова претендує на 11 мільйонів гривень.
  • Підприємиця Ольга Заліско – на 3 мільйони.
  • Відсторонений суддя Конституційного Суду Олександр Тупицький назбирав боргів, тож договір оренди з ним розірвали ще восени. Однак і він вимагає компенсації.
  • Як і його колега в КСУ Ігор Сліденко.

З ким судиться держава

Керівництво дач Кончі-Заспи теж подало 2 позови – на недобросовісних орендарів, які ремонту не робили, а те, що було зроблено до них, попсували.

  • Перший – колишній начальник головного управління розвідки Міноборони Василь Бурба. Він орендував у Конча-Заспі будинок у 500 "квадратів" за приблизно 250 тисяч гривень на місяць. 7 мільйонів гривень він начебто вклав у територію. Коли влада попросила Бурбу піти – він пішов. Але залишив по собі справжній погром.

Пошкоджений басейн, пошкоджені труби, пошкоджена система відеонагляду, система телебачення та інтернету, гараж, відвалена плитка, батареї також пошкоджені,
– розповіла виконувачка обовязків заступника директора будинку відпочинку Анна Онофрійчук.

  • Другий – син судді Конституційного Суду Олександра Литвинова. Він залишив по собі зірвані шпалери та потрощену плитку в номері, який орендував. Завдані ним збитки оцінили у 320 тисяч гривень.

Наслідки "переїзду" з Конча-Заспи колишніх чиновників: фото "Сьогодні"