Віктор Сорока ще вранці 30 серпня приїхав в аеропорт "Київ"(Жуляни). Ймовірно, саме там прибуде літак з українськими полоненими.

Важливо: Повернення полонених українців: що наразі відомо

Ми приїхали по виклику батьківського відчуття. Але, на жаль, інформація про те, що хлопці вже в Україні, виявилося фейком. Ніхто нам це не підтвердив. Сподіваємось, що це (повернення полонених в Україну, – 24 канал) буде сьогодні якщо ввечері, або вночі. Ми залишатимемось в Києві, доки не дочекаємося хлопців,
– наголосив батько моряка.

Чоловік додав, що ніхто з офіційних джерел наразі не дав рідним полонених жодної інформації.

Важливо: Процес звільнення триває, – Офіс Президента

Водночас, мачуха моряка Андрія Ейдера Євгенія додала, що їм не підтверджують, але і не спростовують інформацію про повернення хлопців.

Ми так само всі на голках. Ми нічого не знаємо, рідні військовополоненних – не знають. Командування теж не знає,
– зауважила вона.

Також жінка просить обережно ставитися до усіх заяв про обмін полоненими, які публікують ЗМІ.

українські моряки в російському полоні
Військовополонені українські моряки / інфографіка 24 каналу

Що відомо про обмін полоненими?Україна та Росія планують обмін у форматі "33 на 33", пишуть ЗМІ. Найімовірніше, серед 33 звільнених Росією українських бранців можуть опинитися 24 українські моряки, а також низка незаконно засуджених у Росії українців, серед яких Володимир Балух, Павло Гриб, Микола Карпюк, Станіслав Клих і Олександр Кольченко.

Російські ЗМІ повідомляли, що 29 серпня українських бранців масово везли в аеропорт "Остаф'єво", що у Підмосков'ї.

Екс-депутат Держдуми Росії Ілля Пономарьов заявив, що 30 серпня починається обмін полоненими між Україною та Росією. Згодом, з'явилася інформація, що бранці Кремля вже вилетіли з Росії.

До того ж, у ніч на 30 серпня новообраний генпрокурор Руслан Рябошапка поширив у своєму Facebook повідомлення співробітниці Верховної Ради Анни Ісламової, де вказано, що в Україну з російського полону повертаються українці.