Мер столиці зазначив, що відповідне рішення ухвалили у результаті консультацій з німецьким Інститутом імені Роберта Коха, який займається вивченням інфекційних захворювань та способів їх поширення. Про це він повідомив в ефірі програми "Свобода слова".

Читайте також Іншого виходу може не бути: Кличко назвав умови для введення комендантської години

Ми спеціально оголосили локдаун і обмеження у переміщенні транспортом. Це єдиний шлях, який на сьогодні забезпечить розрив такої передачі інфекції,
– сказав міський голова.

Віталій Кличко пояснив, що постійно консультується з іноземними фахівцями та наголосив, що до таких обмежень нині прийшли багато країн Європи.

Два способи зупинки поширення коронавірусу

Чиновник зауважив, що є два способи, завдяки яким можна зупинити поширення вірусу: "Перший – вакцинація, другий – переривання ланцюга передачі інфекції".

Саме тому, за його словами, влада Києва вирішила ввести обмеження у транспорті, щоб перервати цей ланцюжок.

Тепер переміщатися у громадському транспорті можуть тільки ті, хто має відношення до забезпечення життєдіяльності Києва: медики, військові, поліція, працівники комунальних підприємств та інші,
– уточнив Віталій Кличко.

Насамкінець він додав, що станом на 5 квітня роздали 500 тисяч перепусток для цих людей.

Ситуація з коронавірусом у Києві: коротко

  • У Києві з 5 квітня посилили карантин. Громадський транспорт перевозить людей за спецперепустками, а дитячі садочки – зачинені.
  • Все через складну епідемічну ситуацію в місті, яка погіршується з кожним днем. Станом на 2 квітня у столичних лікарнях було зайнято 84% ліжок із киснем.
  • Локдаун в Києві ввели ще 20 березня. Потім область перейшла до червоної зони карантину.