На думку місцевих, "чорна коробка" відреставрованого театру псує старовинний вигляд найбільш туристичної вулиці столиці України – Андріївського узвозу.

Іншим мешканцям столиці новий фасад драматичного театру нагадує промислову вентиляційну систему або навіть енергоблок ЧАЕС.

Архітектор нового "обличчя" драмтеартру Олег Дроздов радить скептикам не судити фасад, поки його не відкриють. Він розповів, що коли будували, вивчали історію вулиці. Мовляв, низ театру зведений із давньої цегли, подібні зразки вишукували по різних ринках.

Читайте також: Канадський фільм про Голодомор "Гіркі жнива" презентували в Києві

А чорний верх у формі куба, з часом стане схожий на дахи тутешніх будівель. Архітектор додав, що кожна епоха вносить свої риси до сучасного вигляду міста.

Не погоджуються з таким архітектурним баченням і столичні посадовці. Кажуть, що вони погоджували один проект, однак коли з'явився меценат змінився і фасад театру.

Ми знайшли мецентаські кошти, архітектура змінилася. Зараз ми маємо споруду, яка зрозуміла автору проекту і архітектору, але не зрозуміла киянам,
– розповів заступник голови КМДА Володимир Бондаренко.

А мецентом виявилась корпорація "Roshen". На реконструкцію драмтеатру виділили 165 мільйонів гривень. Відкриття фасаду заплановане на 29 листопада.