Незважаючи на спроби деяких депутатів спровокувати Ситника, очільник Бюро відповідав на запитання доволі спокійно, зазначає кореспондентка 24 каналу у прямому ефірі.

Читайте також: Реклама проти Ситника – це марнотратство грошей, – політтехнолог

Почав свій виступ із імен замовників інформаційної кампанії проти нього. За інформацією Ситника, сітілайти у метро купував заступник фракції БПП у парламенті Сергій Березенко.

На думку директора НАБУ, Березенко наважився на такий крок через розслідування Бюро у справі так званих "плівок Онищенка". Адже нардеп там фігурує: мовляв, через Онищенка купував голоси у Раді.

Щодо мітингу, який відбувся під комітетом, то Ситник назвав його проплаченим, і зібрали його на замовлення керівника департаменту "К" СБУ Павла Демчини. Зазначимо, що Демчина також є фігурантом однієї зі справ НАБУ. Детективи розслідують його можливе незаконне збагачення.

Це надзвичайно брудні кроки з боку пана Демчини, тому що захищатись треба все ж таки у більш цивілізований спосіб, а не шляхом зібрання "тітушок". Дивує цинізм, бо на таких акціях, які були біля НАБУ, з людьми розраховувались навіть перед приміщенням НАБУ. І "грузили" їх в автобуси прямо під вікном мого першого заступника,
– сказав директор Бюро.

Також Ситник зробив неочікувану заяву, сказавши, що запрошення його на зустріч до президента Петра Порошенка додому вночі можна назвати підставою.

Я думав, що це буде дискусія про Антикорупційний суд, але, мабуть, це була спроба мене підставити,
– додав Ситник.

Раніше 24 канал повідомляв, що на станціях київського метро з’явилися рекламні борди з керівником НАБУ Артемом Ситником, на яких він нібито заявляє, що викриє топ-корупціонерів. Як у НАБУ, так і у КП "Київський метрополітен" заявили, що стосунку до цього не мають. Скандальну рекламу із очільником НАБУ Артемом Ситником розмістила рекламна агенція "Міг Плюс". У фірмі на дзвінки не відповідали. До слова, на сервісі Youcontrol є лише одна рекламна агенція з такою назвою, щоправда вона є зареєстрованою у Дніпрі. Також тут вказується, що на ринку компанія діє вже понад 9 років.