Спочатку активісти зрізали інформаційний щит, що розміщений на території. А на двері будівлі помістили зображення бойовиків, які тісно пов’язані з УПЦ МП. Свої дії пояснили тим, що ця територія була захоплена представниками УПЦ МП.

Читайте також: Скандал навколо УПЦ МП у Запоріжжі: чому всі неправі у цій ситуації

Демонтаж інформаційного борду

Фото бойовиків з Донбасу, які пов'язані з УПЦ МП, на дверях каплиці

Згодом приміщення так званого монастиря намагалися підпалити двоє невідомих. Правоохоронці, які виїхали на місце події, у ході огляду виявили фрагменти слідів навколо будівлі та пляшки із сумішшю. Усе це вилучили на направили на експертне дослідження.

Сліди від підпалу на стінах каплиці

Правоохоронці оперативно встановили осіб, які могли бути причетні до вчинення злочину. Їх затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявилися 33-річний та 36-річний кияни. Раніше вони не притягувалися до кримінальної відповідальності.

Читайте також: Журналіста обурила каплиця у Харкові, названа на честь російського солдата

Слідчим відділом Шевченківського управління поліції відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 194 (Замах на умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, на початку січня активісти з праворадикальної організації С14 заблокували в’їзд до печер Києво-Печерської лаври. Їх обурило те, що саме ця Лавра була розплідником російських окупантів в Україні, які розпочали війну на Донбасі. Тоді ж настоятель лаври митрополит Павло заявив, що "Крим ніколи не був українським, а на Донбасі невідомо хто воює".