Про це повідомляє "ПіК", з посиланням на заяву, що надійшла до прокуратури Києва.

Громадянин Жуков, на чиє ім'я виписала довіреність директора департаменту Олени Фідонян, в 2007 році двічі судився з власниками нерухомості в центрі Києва. Проте в обох випадках суд визнав претензії Жукова необґрунтованими, які "по суті мають рейдерський характер".

Відзначимо також, що "офіційний рейдер" Жуков не є співробітником КМДА і не має відношення до муніципальної освіти, тому причини довіри до нього профільного департаменту залишаються загадкою.

Втім, як повідомляє видання, Жукову довірили представляти свої інтереси і декілька депутатів Київради, що наштовхує на думку про те, що муніципальні чиновники і депутати реалізують якусь рейдерську "схему".

Мер столиці Віталій Кличко поки ніяк не відреагував на цей випадок, який може розростися у великий корупційний скандал.

Як повідомляють ЗМІ, це не перший "прокол" в роботі департаменту освіти і науки КМДА. За підсумками минулого року департамент не реалізував п'ять запланованих освітніх проектів: програму комп'ютеризації шкіл (на яку було виділено 7 мільйонів гривень), проект з відновлення дитячих садків, програму "Питна вода" (оснащення шкіл кулерами), а також програми щодо заміни дитячих харчоблоків і вікон у школах. Куди були перенаправлені кошти, що виділялися з бюджету на ці проекти, громадськості так і не повідомили.