З відповідною пропозицією 4 вересня виступила заступник директора Музею-меморіалу Революції гідності Антоніна Піпко, повідомляє ВВС.

Нагадаємо, в Києві на вулиці Грушевського з фасаду магазину "Емпоріум" було стерто графіті "Ікони революції", створені під час подій Євромайдану. Через це активісти підпалили шини і розтрощили магазин.

У свою чергу директор магазину "Емпоріум" Ігор Доценко обурився, що все це вирішили без нього, як людини, яка досі орендує приміщення на вулиці Грушевського, 4.

"У понеділок вранці Музей Майдану запропонував передати їм приміщення "Емпоріума", оскільки їм ніде зберігати і виставляти експонати. Орендодавець встиг заявити, що не буде продовжувати з нами договір, нас не запросили на "брифінг". Усе вирішили без нас. При цьому без суду і слідства нас обвинувачують у протиправних діях", – написав Доценко на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Автор "Ікон Революції" потішив новиною щодо відновлення графіті

Як повідомляє "Українська правда", директор Інституту української мови Національної академії наук Павло Гриценко у коментарі виданню наголосив, що не планує передавати приміщення на вулиці Грушевського в Києві музею Майдану. Водночас заяви представників музею у ЗМІ Гриценко називає тиском і рейдерством.

А чому ми маємо передавати свої площі? У нас є орендар законний, з яким підписано договір до кінця року. Угода ця не розірвана. Усе ще в процесі дослідження. До нас про нову угоду ніхто не звертався. Хто звертається про оренду приміщення через пресу? Чи це не є тиск?,
– сказав Гриценко.

Він додав, що "події на Грушевського схожі на провокацію".

"Коли викликають орендаря по факту, коли вже все замальовано, і фотографують його, ніби він дає вказівки, – це пересмикування. Доки правоохоронні органи і прокуратура не встановлять усі факти, не хронометрують це все, доти будь-які розмови не можуть вестися", – переконаний директор Інституту.

При цьому він виступив за відновлення графіті та наголосив, що об’єкт треба віднести не до пам’яток місцевого значення, а до пам’яток загальнодержавних.