Про це радник Кличка написав у своєму Facebook.

Читайте також: Скандальне будівництво в центрі Києва: під загрозою опинився будинок відомих митців

Зокрема, він повідомив, що земельна комісія Київради підтримала розірвання договору оренди землі на Андріївському узвозі 14-16, де ТОВ "Маркон" веде скандальне будівництво.

Для ухвалення відповідного рішення було кілька передумов, зокрема те, що забудовник недоплатив місту майже 1 мільярд гривень (974 659,96 грн) і не своєчасно почав освоювати земельну ділянку.

Білоцерківець зазначив, що міська влада була вимушена піти на такий радикальний крок, оскільки забудовник відмовився брати участь у Містобудівній раді, яка й мала визначити допустиму висотність об'єкта.

Саме проект та його висотність, які були заплановані забудовником викликали неабиякий резонанс і критику.

Радник мера Києва додав, що після рішення земельної комісії у Київраді зареєстрували відповідний проект щодо розірвання договору оренди землі, за який тепер повинні проголосувати.

24 листопада стало відомо про демонтаж будівельного крану на місці скандального будівництва на Андріївському узвозі у Києві.

Що відомо про скандальну забудову на Андріївському узвозі у Києві?На площі у 0,19 гектара в історичному центрі Києва на Андріївському узвозі забудовник запланував зведення дев’ятиповерхового готелю, хоча максимальна висотність споруд на цій ділянці може становити не більше 12 метрів (приблизно 4 поверхи). Дозвіл на будівництво видали ще у 2010 році, хоча Андріївський узвіз входить до охоронної зони ЮНЕСКО.