Оглянути довгобуд прийшло з півторадесятка людей – урядовців, лікарів, підрядників. Будівництво почали ще у 2011-му. За цей час через сирість, всередині вже з'явилися сталактити. Лише подекуди проведені комунікації. У підвалі в ящиках стоїть обладнання вартістю мільйони гривень. Поки жодних робіт не проводять.

Перші мої дії, як директора державного підприємства це три аудити – фінансово-бухгалтерський аудит стану підприємства, технічний аудит і юридичний аудит ситуації на об'єкті,
– розповів Дмитро Шутовський, керівник ДП "Укрмедпроектбуд", яке замовляє будівництво корпусу "Охматдиту".

Він також зазначив, що, ймовірно, відновлення будівельних почнеться десь через два місяці

Головне завдання на цей рік – полагодити дах. Можливо, почнуть роботу всередині самих приміщень. Також потрібно позбавитись від впливу зовнішніх чинників. Завадити роботі можуть підставні компанії, невдоволені результатами тендеру. Через перешкоди теперішній підрядник замість 4 місяців будував лише 40 днів. На квітень запланований тендер на нового підрядника. Його обіцяють провести максимально прозоро.

У перспективі цей корпус зможе на рік приймати 10 тисяч хворих дітей і проводити лікування, яке зараз можливе тільки закордоном.

Читайте також: "Охматдиту" у Києві обладнають сучасною медтехнікою