Безготівкова оплата паркування мала поповнити бюджет Києва додатковими грошима, які раніше паркувальники клали собі в кишеню. Представники проекту "Чесна парковка" влаштували експеримант. На п’ятьох майданчиках у центрі міста працювали їхні агенти, які порахували, скільки справді грошей приносить кожна стоянка.

Ми порівнювали минулорічні результати з цьогорічними і бачили перевищення в 4–6 разів. А кількість місць, з яких брались гроші за парковку, була менша у рази,
– розповіла представник проекту "Чесна парковка" Віта Жигаліна.

Однак без паркувальників "Київтранспарксервіс" заробив на мільйон гривень менше.

Читайте також: "Євробляхи" наступають: чи будуть українці колись їздити на дешевих авто

Одна частина сплачених за паркування грошей йде у бюджет міста, а друга – на зарплати працівникам, податки та облаштування парковок. Штрафувати за неправильно припаркований автомобіль новостворені інспектори зможуть лише після ухвалення законопроекту про паркування.

Нагадаємо, 10 серпня у Києві ввели безготівкову систему паркування. За перші два дні виручка, зібрана за паркування транспортних засобів через паркомати та мобільні додатки, становила 17 595 гривень. Із них 12 517 гривень – грошові надходження від "мобільного паркування". У порівнянні з аналогічним періодом липня поточного року надходження, отримані через мобільні додатки, збільшились на 88%. Такі показники свідчать про зростання довіри водіїв до безготівкової оплати паркування та користування сучасними методами розрахунків за парковку.