Перша локація, яку вирішили перевірити журналісти 24 Каналу – столичний Бессарабський ринок. Тутешні столичні ціни вищі, ніж в регіонах на 15-20 гривень. Але тут завжди людно, а м'ясо найсвіжіше, переконують продавці. Однак вони одразу бідкаються – цьогоріч їхня виручка не така, як минулого року.

І пасхальний піст тут ні до чого, запевняють продавці. Свинячий антрекот, ошийок, ребро – традиційне м'ясо на шашлик, беруть не дуже охоче. Люди намагаються зекономити і переважно купують дешеву курятину. Або ж шукають акційну ціну у супермаркеті. Однак з магазинним м'ясом можна прогадати, стверджують продавці.

Досвідченні м'ясники категорично не радять купувати замариноване м'ясо. Бо його походження та свіжість можна приховати ароматним маринадом. Якщо ж ви налаштовані зекономити – вам дорога на традиційні ярмарки. Тут ціна на 10-15% дешевша. На них фермери роблять знижки через складну економічну ситуацію.

За словами продавця, м’ясо подешевшало на 15-20 гривень, через те, що люди просто не можуть дозволити собі купувати дорожче.

Стандартна порція смаженого м'яса для однієї людини складає від 250 до 300 грам. Окрім м'яса, до шашлику традиційно беруть і зелень. Вона на весні теж не дешева. Огірки, помідори – від 45 гривень, редис від – 25. Вітамінний набір – петрушка, молода цибуля, укріп – від 10 гривень за 100 грамів.

Отож, якщо на вихідні ви разом з друзями вирішили вийти на природу та посмажити м'ясо і ваша компанія складає п'ять-шість чоловік, то розраховуйте на суму в мінімум 300 гривень. А якщо ви хочете не лише шашлик, а й до шашлику, плюсуємо ще як мінімум 100 гривень.

І це лише в тому випадку, якщо ваша компанія любить посидіти, так би мовити, по-скромному. Тому, традиційний весняний шашлик 2016-го року – задоволення не з дешевих.

Читайте також: Як корисно провести вихідні