Микола Ільяшенко все життя служить державі: працював у податковій міліції, очолював податкові інспекції кількох районів столиці, Борисполя та Вишневого. Матеріальне становище помітно поліпшилося вже за президентства Віктора Януковича. Левову частину майна родина придбала протягом 2011-2014 років. Загалом же родині Ільяшенків належить 11 квартир та комерційні площі на понад тисячу квадратних метрів.

У розпал протистояння на Майдані дружина податківця Тетяна Ільяшенко купила маєток в передмісті Києва. Будинок у закритому котеджному містечку на 330 квадратних метрів. Успішні сусіди, тиша та безпека. Експерти оцінюють таку нерухомість у 10 мільйонів.

У селі Гора, що поряд з аеропортом Бориспіль родина має також земельні ділянки. У кінці 2014 року Тетяна Ільяшенко отримала своєрідний подарунок під ялинку – їй у користування віддали 24 сотки рекреаційної зони у лісі на 30 років. Саме ця ділянка у лісі сусідить з родинним маєтком Ільяшенків. І хоч у відповіді лісгоспу йдеться, що земля виділялась для культурно-оздоровчих цілей, насправді – для покращення житлових умов поважної родини.

Читайте також: Як прокурорський клан держслужбовців "заробив" захмарні статки

Ще 25 соток недалеко від маєтку належать Миколі Ільяшенку. Землю чиновник також придбав у 2013 році.

У холодну пору року родина Миколи Ільяшенка мешкає у апартаментах на лівому березі столиці – в одній з кращих новобудов лівобережжя, який близько до Дніпра і з виглядом на Лавру. Площа квартири – понад 200 квадратних метрів. Аналогічні об’єкти в цьому будинку продаються за ціною від 10 до 13 мільйонів гривень. Квартира оформлена на дружину Миколи Ільяшенка.

Про те, як на державну зарплату купити стільки нерухомості, коли успішна дружина подає збиткові декларації, та які ще квартири належать родині податківця (в тому числі в анексованому Криму), які він не вказав у своїй декларації – дивіться у розслідуванні журналістів.