Про це він заявив у коментарі ТСН.

"Такого жахливого я ще не бачив. Я вдячний Господу Богу, що він дав мені сили в той момент правильно зреагувати", – підкреслив свідок тих трагічних подій.

Читайте також: У мережі поширили нове промовисте відео вибуху на Бесарабці у Києві

За його словами, він вискочив із сусідньої машини та кинувся до постраждалого авто.

"Я подивився – рух на задньому сидінні, моментально повернувся та побачив дитинку маленьку. Перша реакція: Господи, дитина в машині, слава Богу, що ще рухається. Протягнув їй руки, вона мені подала свої ручки...." – додає чоловік.

Вибух, Бесарабка, Київ, Пилипчук
Віталій Пилипчук

Водночас Віталій Пилипчук зауважив, що все зайняло секунди.

"Усі стоять знімають, мене це вразило, я в стані афекту заматюкався, що ви тут знімаєте, викликайте швидку та поліцію", – наголошує рятівник.

Крім того, він розповів, що опісля заніс дівчинку у розважальний заклад поряд, аби вона не бачила жаху – залишків чоловіка та покалічену вибухом матір, а за декілька хвилин приїхали лікарі.

"Брудний і скривавлений поїхав додому. 20 кілометрів від столиці здолав буквально на автопілоті. Зняв одяг, замочив у холодній воді, бо все було в крові: і брюки, і футболка, сам прийняв душ, погуляв із собакою, налив собі стакан горілки, випив. Однак заспокоїтися не вдалося – цілу ніч читав новини, переглядав відео та фото", – зазначає Віталій Пилипчук.

Нагадаємо, 8 вересня близько 18:00 у центрі Києва стався вибух в одному з автомобілів.

Внаслідок інциденту постраждала жінка, яка перебуває у критичному стані в одній із лікарень столиці. За інформацією ЗМІ, вона отримала опіки, в тому числі і очей, та зазнала пошкодження кісток.

Крім того, у машині перебували її донька, що постраждала менше та після події була притомною – з "ОХМАТДИТУ" її вже перевезли до опікового центру, де вона потроху почала приходити до тями, а також чоловік, який загинув одразу. Згодом з'ясувалося, що це Тимур Махаурі, особу якого у МВС пов'язують з криміналітетом.