Священник Керстюк відмовився від своєї версії про вбивство Кучапіна: що відомо

Свою оновлену позицію Керстюк оприлюднив у фейсбуці. Він, зокрема, наголосив, "щодо Кучапіна не було здійснено жодних насильницьких дій, і його смерть не була спричиненою вбивством".

До теми Смерть волонтера Кучапіна: у МВС кажуть, що перевірять усі версії

Поліція спрацювала професійно, оперативно, в межах прийнятих процедур. Жодних претензій до дій органів влади я більше не маю. Також хочу заявити, що цю заяву я написав особисто, добровільно, за свідомої пам’яті та зоровому глузді. Жоден тиск на мене ніхто не чинив,
– наголосив священнослужитель.

Також Керстюк повідомив, що жодного стосунку до організації "Дім милосердя" не має та ніколи не брав участь у її ініціативах щодо допомоги безхатченкам. Те ж саме стосується і інстаграм-сторінки bezdomnie.ua. А за коментарями та інформацією він порадив звертатися до поліції та уповноважених це робити."Моя ганебна участь в цій історії – закінчена, і прошу поставитись до цього з розумінням", – констатував чоловік.

Зверніть увагу Що було в записці волонтера Кучапіна: у МВС розповіли важливі подробиці

Ще одне гучне повідомлення від Керстюка

Згодом він опублікував ще один допис, проте вже написаний російською, як і більшість його повідомлень у фейсбуці. Захарія Керстюк ще раз підтвердив спростування та декілька разів назвав себе самозванцем, який приписував собі волонтерство.

Найближчим часом Ви мене ніде не побачите, зокрема у фейсбуці. І будь ласка, не пишіть мені повідомлень. Крім того, що я сказав у своїй заяві, жодних спростувань, виправдань або додаткових коментарів Ви більше не побачите та не почуєте,
– заявив він.

Керстюк підкреслив, цю сторінку ніхто не зламував і розповів, що зараз перебуває не в найкращій фізичній формі (зламано три ребра, рука, нога, і багато іншого). Свій допис він супроводив фотографією загіпсованої руки.

Радимо ознайомитися Волонтера Олексія Кучапіна знайшли мертвим: що про нього відомо

Смерть Олексія Кучапіна: коротко

  • Про зникнення волонтера 16 липня повідомила його дружина. Чоловік сказав рідним, що їде у Дніпро, і зник.
  • Пошуки тривали майже тиждень, поки 22 липня тіло Кучапіна не знайшли в орендованій квартирі в Дніпрі.
  • Поліція відкрила справу за статтею "умисне вбивство", як це зазвичай роблять у випадках, коли знаходять тіло мертвої людини. Однак там зазначають: Кучапін залишив передсмерту записку, а на тілі не було видимих ознак насильницької смерті.
  • У соцмережах користувачі обурилися версії поліції про самогубство. Знайомі та друзі почали постити фотографії із місця злочину, де зокрема видно закривавлений диван.
  • У поліції зазначають: сліди крові на дивані з'явилися через те, що тіло декілька днів пролежало за температури у понад +25.
  • Тим часом дружина та рідні не заперечують версії слідства.
  • Священник-волонтер Захарій Керстюк – друг Олексія, напередодні розповів про численні погрози в їхній з Кучапіним бік, нібито через допомогу безпритульним.
  • Встановити причину смерті можна буде після декількох експертиз, адже тіло Кучапіна значно розклалося.
  • 25 липня Олексія Кучапіна поховали. Прощання з ним відбулося у лютеранській церкві святої Катерини в Києві.

Сюжет 24 каналу про смерть волонтера Олексія Кучапіна: відео