Справу передали до суду. Він буде вирішувати подальшу долю водія – Юрія Назаренка.

Читайте також Проїхав майже 50 метрів: на Позняках у Києві маршрутка на смерть збила жінку – фото

Водій усвідомлював загрозу

За даними слідства, підозрюваний, знав про свій стан здоров’я та усвідомлював, що він у будь-який момент може погіршитися, але сів за кермо "Land Rover Discovery".

Ймовірно, що сторона обвинувачення буде наполягати на тому, що чоловік винен у ненавмисному вбивстві.

Пояснення водія

Лікарі підтвердили, що водію зробили операцію 19 жовтня, а у день цієї жахливої ДТП – 30 жовтня він якраз був на медичному огляді.

Назаренко стверджував, що коли повертався з лікарні, то йому стало погано за кермом. Це сталось після повороту на Хрещатик. За його словами, він втратив свідомість, хоча раніше у нього такого не було.

Я їхав від кардіоцентру, я проїхав до повороту на Хрещатик – це все, що я пам'ятаю. Оговтався, коли хтось мене бив по обличчю, не пам'ятаю, що там було. Я нічого не розумів,
– розповів водій.

Адвокат Назаренка запевняє, що чоловік усвідомив свою провину та готовий заплатити матеріальну компенсацію постраждалим.

Смертельна ДТП на Майдані: що треба знати

  • У Києві на Майдані 30 жовтня сталась жахлива ДТП. У результаті двоє людей загинули.
  • За словами очевидців, водій Land Rover з'їхав з вулиці Інститутської на пішохідну зону Майдану Незалежності. Потім він зніс двох пішоходів на зупинці та вилетів на зустрічну смугу проїзної частини Хрещатику. Тоді машина зіткнулась з іншими авто.
  • 66-річному водію повідомили про підозру. Суд 31 жовтня обрав чоловікові запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту
  • Підозрюваному загрожує ув'язнення від 3 до 8 років.

Смертельна ДТП на Хрещатику, дивіться відео: