Наразі фахівці продовжують проводити виміри. Про це заявив голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан в коментарі РБК-Україна.

Актуально Важко дихати: Дарницький район Києва накрило смогом через пожежу на сміттєзвалищі – відео

Є незначні перевищення, які притаманні понеділку біля автомагістралей. Те, що публікується в інтернеті про забруднення повітря, таких показників немає,
– запевнив Рубан.

Який стан повітря у Києві

  • Відповідно до даних моніторингу якості повітря, "червоний" рівень забруднення зафіксовано в районі вулиці Крушельницької.
  • "Помаранчеві" показники фіксують на Харківському шосе та вулиці Драгоманова.

стан повітря у Києві
Стан повітря у Києві / Скриншот

Що відомо про смог у Києві 21 вересня

  • У Дарницькому районі Києва та на Позняках зранку 21 вересня відчувається сильний запах гару. Все через пожежу, яка спалахнула на місцевому сміттєзвалищі. Люди скаржаться, що важко було дихати й вночі, а вікна в квартирах були закриті.
  • На вулиці Ревуцького горить сміттєзвалище загальною площею близько 500 квадратних метрів. Ситуацію ускладнює те, що пожежа частково перекинулася й на торфовища.
  • Наразі відкритого вогню немає. Окремі осередки тління поливають, залучивши спеціальну інженерну техніку. На місці працюють 4 пожежні автоцистерни, рукавний автомобіль та 22 вогнеборці.
  • Керівництво Дарницької РДА звернулося до мешканців району з проханням максимально обмежити присутність на відкритому повітрі.

Їдкий туман накрив Дарницький район столиці: дивіться відео


Що робити киянам через забруднене повітря / Інфографіка 24 каналу