Громадян Ізраїлю тримають в українських аеропортах, повідомили брацлавські хасиди Об'єднаній єврейській громаді України.

Читайте також Масове паломництво хасидів в Умань: Зеленський просить рабинів допомогти

Наразі відомо, що хасидів не пускають в Україну з аеропортів Києва, Одеси, Запоріжжя. Схожу ситуацію незабаром очікують і у Львові.

У телеграмі PavlovskyNews пишуть, що хасиди перебувають без їжі та води.

Згідно з відео, деякі хасиди сплять на підлозі, в інших плачуть на руках діти,
– йдеться у повідомленні.

Хасидів не пускають в Україну
Хасидів не пускають в Україну, вони сплять на підлозі в аеропорту / Фото PavlovskyNews

В аеропортах тримають сотні хасидів: відео

Раніше з’явилася інформація, що ізраїльтян затримали у київському аеропорту. У Держприкордонслужбі зазначають, що затримань як таких не було, у паломників лише перевіряли документи й проводили з ними бесіди для з'ясування мети візиту.

Деталі В аеропорту Києва затримали понад сотню ізраїльтян: що трапилось

  • Цього року традиційне святкування Рош ха-Шана, як і інших свят в інших релігіях, проходитиме в особливих умовах через пандемію коронавірусу.
  • Український уряд спершу збирався заборонити хасидам в'їзд, але потім від цієї ідеї без пояснень відмовилися. Обійшлися спільним закликом України й Ізраїля до хасидів відмовитися від ідеї паломництва цього року.
  • Втім хасиди вирішили не відмовлятися від такої ідеї. Максимум – це те, що цього року паломників буде менше, а люди з групи ризику в Умань не поїдуть.
  • Паломники просять місцевим не перешкоджати їм, а натомість обіцяють інвестувати в Умань 100 мільйонів доларів. Тепер невідомо, чи все ж вдасться паломникам навідатися в Умань, оскільки 26 серпня уряд прийняв рішення про заборону в’їзду іноземців в Україну на місяць (з 29 серпня по 28 вересня).