Чи можна купувати хліб?
Про це в ефірі 24 каналу розповів голова Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан. І додав, що вірус не міг залишитися на пакуванні виробів.
Детальніше На підприємстві "Київхліб" спалах коронавірусу: що відомо
У світі не підтверджено ще жодного випадку у світі, щоб інфекція передавалась через харчові продукти та воду,
– наголосив Рубан.
Він також додав, що протиепідемічні заходи у "Київхлібі" провели своєчасно, оскільки всі швидко зреагували. А хворих ізолювали, зараз же проводять масштабну лабораторну діагностику контактних осіб.
Що відомо про спалах на заводі "Київхліб"?
На підприємстві "Київхліб" масовий спалах COVID-19. Внаслідок цього пекарню закрили на карантин.Спершу симптоми хвороби з'явилися у трьох працівників пекарні, внаслідок чого вони звернулися до лікарні.
Протестували весь колектив – 77 працівників. Інфікованими виявилися 37 людей.
Що з хворими?
Експерт наголосив, що наразі немає безсимптомних хворих, є важкі та середні ступені важкості. А загалом за даними по Києву, показник важких випадків захворювання на коронавірус – низький.
Тому лише необхідно дотримуватись тих профілактичних протиепідемічних заходів у "вогнищах", які сьогодні визначили,
– наголосив Рубан.
Крім цього, голова Держпродспоживслужби зазначив, що наразі не встановлено, хто перший і як захворів на коронавірус на підприємстві. Але також можна спрогнозувати, що такі спалахи можуть бути в закритих приміщеннях, де не дотримуються епідемічних заходів.
Дивіться повністю відео розмови 24 каналу з Олегом Рубаном: