ПЛР-тестування зробили 249 мешканцям гуртожитку, кожен третій результат виявився позитивним. Про це повідомляє пресслужба Києво-Святошинської районної адміністрації.

Потрібно знати В Україні виявили 8617 хворих на коронавірус

Яка ситуація з коронавірусом у гуртожитку

  • Серед 80 хворих є 16 дітей віком до 17 років, найменшій зараженій дівчинці усього пів року.
  • COVID-19 вивили у 2 працівників гуртожитку: прибиральниці та коменданта, а тестування 4 працівників поліції та 1 медичної сестри показало негативний результат.
  • Наразі 3 мешканців гуртожитку перебувають у лікарні. Решта хворих – залишилися на самоізоляції у Вишневому. Померлі – жінка і чоловік 47 років.
  • У гуртожитку запровадили стан особливого пересування. Місцева влада забезпечує доставку в гуртожиток ліків, продуктів та засобів особистої гігієни. За дотриманням карантину стежить Національна гвардія.

Дивіться коментар щодо ситуації директора департаменту охорони здоров'я Максима Іонова 24 каналу

Що кажуть жителі гуртожитку

У телеграм-каналі Teza одна з хворих на коронавірус жительок гуртожитку розповіла, що їй відмовилися надати медичну допомогу. За її словами, коли стан погіршився і дихати стало складніше, медики не захотіли перевірити її легені.

Раніше мешканка гуртожитку Оксана Коваленко в ефірі 24 каналу розповіла, що наразі в людей спала паніка. Вони були стривожені після того, як померла від коронавірусу жителька будинку – мати-одиначка. Однак дирекція гуртожитку про це не сказала.

Жінка наголосила, що зараз поширюють інформацію про те, що жителі гуртожитку вимагають кошти, однак це неправда. Також зазначила, що завдяки небайдужим мешканцям міста Вишневе, а також міській раді, вони отримують необхідні продукти.

Дивіться відео: Оксана Коваленко розповіла про ситуацію в гуртожитку на Київщині

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.