Перед цим до терориста на його вимогу впустили журналістів, тож його затримання відбулося в прямому ефірі одного з телеканалів. Про це пише 24 канал.

Важливо Хто такий Сухроб Карімов: що відомо про терориста, який захопив банк у Києві

На кадрах було помітно, як терорист розмовляв з журналістами. Він розповівдав їм про свої мотиви, озвучував вимоги до представників влади. Деякі з них були дещо дивними. Зокрема терорист вимагав затримати представників влади.

У цей час у кімнату, де перебували терорист, заручниця й журналісти, вбігли силовики. Вони повалили Карімова, аби той не зміг детонувати вибухівку, й одразу ж затримали його. Схоже спецоперація відбулася без постраждалих.

Спершу справою займалася поліція, пізніше її віддали під контроль Служби безпеки України. СБУ оголосила спеціальний план "Бумеранг". Невдовзі після цього й відбулося затримання.

Після затримання терориста на місце події направили вибухотехніків. Вони перевірили рюкзак терориста на наявність у ньому вибухівки. Втім її там не було.

Сам Сухроб Карімов стверджував, що в нього там є вибухівка. Чоловік примотав собі до ноги шнурок, який був з'єднаний з рюкзаком. У такий спосіб, як стверджував терорист, він зміг би детонувати пристрій навіть, якщо б його ліквідували.

Затримання "банківського" терориста в Києві: дивіться відео

Захоплення банку в Києві: коротко

  • Зранку 3 серпня невідомий чоловік прийшов в "Універсал банк", що в бізнес-центрі "Леонардо" в Києві й погрожував підірвати вибухівку. Він попросив викликати поліцію, а людям дозволив вийти. Добровільно залишилася керівниця банку.
  • Згодом стало відомо про самого терориста. Це 32-річний громадянин Узбекистану Сухроб Карімов. У нього була оформлена посвідка на проживання в Україні.
  • Спершу єдиною вимогою зловмисника була зустріч зі ЗМІ. Далі він просив про 40 тисяч гривень. Ще однією вимогою були кава й сигарки.
  • Після зустрічі з журналістами почалися й політичні вимоги. Він вимагав затримати представників української влади, а, наприклад, російського президента Володимира Путіна й зовсім вбити.