Згідно з повідомленням, спецслужби Росії планували провести у Брюсселі акцію з дискредитації України перед європейською спільнотою. Провокатори хотіли звинуватити українську владу в нібито утисках журналістів та вільної преси. З цією метою до Брюсселю виїхали кілька громадян України в якості "ораторів" круглого столу на тему "Порушення прав людини, обмеження свободи преси та політичні репресії в Україні".

Читайте також: Зрежисовано в Росії: СБУ запобігла проведенню у Львові фейкових протестів матерів учасників АТО

В СБУ зазначили, що для посилення ефекту від виступу ораторів та надання додаткової "правдивості", організатори планували пряме включення з Києва, під час якого проплачені "блогери" та "журналісти" повинні були підтвердити інформацію про нібито утиски і переслідування.

Українські спецслужбовці з’ясували, що цих "блогерів" і "журналістів" організатори акцій найняли на чорному ринку праці за 100 гривень кожного. Щоб учасників акції неможливо було ідентифікувати, куратори зобов’язали одягти масовку чорні окуляри у зв’язку із нібито переслідуваннями в Україні та побоюваннями за власне життя.

Єдиною широко відомою суспільству особою на цьому фейковому заході була народний депутат України V,VI,VII скликань Олена Бондаренко (екс-нардеп від Партії регіонів, – ред.), яка відмовилась від дачі пояснень правоохоронцям. Проте за неї залюбки це зробила найнята для шоу публіка,
– зазначили в СБУ.

Читайте також: Скандальні заяви екс-регіоналки на російському телебаченні: з'явилося відео

Там додали, що в межах наявних кримінальних проваджень планується проведення допитів організаторів фейкового з’їзду "блогерів" для документування протиправної діяльності спецслужб Росії.

СБУ запобігла проведенню в Києві акції спецслужб Росії за участю Олени Бондаренко
СБУ запобігла проведенню в Києві акції спецслужб Росії за участю Олени Бондаренко