Джерело: САП

Правоохоронці встановили, що Євген Дихне та ще одна посадова особа завдали збитків державі на понад 16,5 мільйонів гривень. Тепер оціну діям топменеджера авіакомпанії Коломойського має дати суд.

Читайте також У Києві продавець шаурми покусав оператора й напав на журналістку: не хотів аби знімали

Обставини справи

  • Протягом 2014-2019 років керівники підприємства укладали договори про оренду та передавали окремі приміщення аеропорту суб’єктам підприємницької діяльності.
  • Проте з’ясувалося, що вищевказане майно належить Міністерству інфраструктури України і право на передачу його в оренду має лише Фонд державного майна України за відповідною конкурсною процедурою.
  • Незважаючи на цей факт, службові особи продовжували передавати вказані приміщення підприємцям за “акційною ціною”.

Зловживали службовим становищем

Дії колишнього керівника держпідприємства Євгена Дихне та начальника служби розцінюються як зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

У разі доведення вини ділкам загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі та у добавок штраф.

Хто такий Євген Дихне?

Зараз він є президентом МАУ – найбільшого авіаперевізника України. у 2014 – 2019 роках працював керівником аеропорту "Бориспіль". Міністерство Інфраструктури України відзначало, що під керівництвом Дихне держпідприємство завершило 2015 рік з рекордним прибутком, підвищило у два рази суму відрахувань до бюджету.

Дихне також посів 2-гу сходинку рейтингу "Кращі менеджери України" за підсумками 2016 року. Він – громадський діяч, голова Авіаційного комітету при Торгово-промисловій палаті України, має репутацію кризового менеджера і – досвід управління підприємствами інфраструктури.