Владислав Мангер відмовився прибути на судове засідання про зміну йому запобіжного заходу. Бо, мовляв, він хворий та перебуває у Херсоні в лікарні. Однак Печерський райсуд 15 червня 2020, як розповіли на офіційному сайті Офісу генпрокурора, дозволив привезти підозрюваного примусово.

Читайте більше Про суд, на який не прийшов Мангер, і про завершення розслідування у справі Гандзюк

Затримання Владислава Мангера

На виконання рішення суду Служба безпеки України вже наступного дня навідалася до ексголови Херсонської облради, повідомив Офіс генпрокурора.

О 7 ранку силовики прийшли до Владислава Мангера, де його одразу ж і затримали. Наразі його везуть у Київ до Печерського районного суду. Там підозрюваному оберуть запобіжний захід.

Прокуратура клопотала, щоб суд взяв Мангера під варту без права на внесення застави.

Про ухвалу суду щодо затримання Мангера

Печерський суд не повірив адвокатам, які наполягали на неможливості прибуття до Києва їхнього хворого клієнта. А натомість погодився з прокурорами: що у такий спосіб голова Херсонської обласної ради просто намагається ухилитися від суду.

Тепер правоохоронці повинні Мангера затримати та протягом 36 годин доправити до суду щодо зміни запобіжного заходу на тримання під вартою без можливості внесення застави.

Змінити запобіжний захід прокурори, додамо, вимагають тому, що виявили спроби незаконного впливу підозрюваного на свідків та їхні родини шляхом погроз.

Зараз Мангер на свободі – під заставу. Однак через ці погрози попередній запобіжний захід фактично не виконує свою функцію й не запобігає скоєнню нових кримінальних правопорушень.