Як розповів у своєму телеграм-каналі колишній нардеп Ігор Мосійчук, Юлія Кузьменко відмовлялася виходити з зали Апеляційного суду, і після того спецпризначенці почали зачистку. Також це підтвердила журналістка 24 каналу.

Важливо! Суд не зміг розглянути апеляції Антоненка і Кузьменко: прокурори проігнорували засідання

На кадрах, які опублікувала у своєму фейсбуці Алла Мартинюк, спецпризначенці намагалися зайти до зали, однак активісти та ветерани війни на Донбасі вирішили затримати їх на вході. На відео видно, що правоохоронці не мають жодних розпізнавальних знаків. Також можна побачити, що у залі присутня депутатка від "Радикальної партії" та дружина громадського діяча і політика Дмитра Корчинського – Оксана Корчинська.

Увага ненормативна лексика! Справа підозрюваної у вбивстві Шеремета Кузьменко: відео зачистки зали Апеляційного суду

У підсумку силовикам усе ж вдалося прорватися до зали, однак ветерани та активісти їм заблокували дорогу за дверима.

Увага ненормативна лексика! Сутички в Апеляційному суді Києва за справою Юлії Кузьменко: дивіться відео

За інформацією Мосійчука, після сутичок спецпризначенцям усе ж вдалося вивести Кузьменко з зали. Телеграм-канал Klymenko Time повідомляє, що Кузьменко з її адвокатом відвезли назад до камери в СІЗО. Тому засідання, скоріш за все, пройде 24 грудня. Інформацію про розгляд апеляції 24 числа також підтвердило видання "Ґрати". А 23-го розглядатимуть апеляцію ще одного підозрюваного Андрія Антоненка.

Зверніть увагу! Зустрічала сина з аеропорту, – адвокат Кузьменко озвучив її алібі

У ще одному відео Алла Мартинюк розповіла, що внаслідок сутичок постраждав екскомбат 25 бригади Андрій Янченко з позивним "Висота" – йому зламали шию та його госпіталізували. Також на кадрах вище можна почути, що Янченко мав протез і у нього почалася епілепсія. Також постраждала ще одна дівчина-військова – чи вивих, чи зламана рука. Їй вкололи знеболювальне. Зауважимо, що до та під час сутичок медиків не пускали, але потім усе ж пустили.

"Ґрати" додають, що в Апеляційному суді зараз усе спокійно, а учасники заворушень розійшлися. Крім того, адвокат Кузьменко Владислав Дорош має намір подати скаргу в ДБР щодо дій поліції.

Кузьменко, Апеляційний суд, сутички

До речі! Справа Шеремета: ексчоловік та друг Юлії Кузьменко спростували її скандальні телефонні розмови

Що відбувалося під Апеляційним судом одразу після сутичок: відео

У справі про вбивство Павла Шеремета Юлію Кузьменко затримали 12 грудня. За словами правоохоронців, окрім того, що прикріплювала вибухівку до авто Павла Шеремета, вона ще планувала здійснити замах на волонтерку Марусю Звіробій. Натомість сама Кузьменко усі обвинувачення у свій бік відкидає. Зокрема, під час судового засідання, на якому їй обирали запобіжний захід, волонтерка переконувала, що про Шеремета вперше почула у день його вбивства. 13 грудня суд відправив її під варту до 8 лютого 2020 року.

Кого ще підозрюють у вбивстві Павла Шеремета

Відомий журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року у Києві – підірвали його автомобіль. Поліція виокремила основну версію злочину – Шеремета вбили, щоб дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в Україні.