За інформацією кореспондента 24 каналу, перед початком суду поліція повідомляла, що було три офіційних подання на проведення акцій – дві акції відбуваються на підтримку Андрія Садового, одна – проти.

Читайте також: Суд обирає запобіжний захід Садовому: онлайн-трансляція

Журналісти намагались поспілкуватись з "протестувальниками", які виступають проти мера Львова, та дізнатись, яку організацію вони представляють та чому прийшли під суд. Однак жодної конкретики від них не вдалось почути.

Проплачений мітинг під судом у справі Садового: дивіться відео


Окрім цього, на "протест" прийшли люди у камуфляжній формі, які представили себе ветеранами АТО. Один із них відповів, що він від всеукраїнського об’єднання, однак, назву якого не зміг пригадати.

За нашою інформацією, молодики у камуфляжній формі є учасниками львівської громадської організації "Об'єднання добровольців", яку очолює Олена Живко. Вона раніше була керівницею "Правого сектора" у Львові. Спілка "Об'єднання добровольців" неодноразово потрапляла у гучні скандали, а впродовж 2018 року була причетною до спроби захоплення громадських земель на Львівщині під виглядом безкоштовної роздачі учасникам АТО. Більше про це – читайте у розслідуванні журналістів.

протест суд садовий
"Протест" під Печерським районним судом

Один з молодиків роздавав "протестувальникам" плакатики із надписами "Афера століття" і "Злодія за ґрати". Однак, всім не вистачило, а тому їх отримав лише перший ряд "мітингарів".

мітинг під судом
"Протестувальники" під судом у Києві

Що цікаво, люди прийшли з різними проблемами, які взагалі не мають стосунку до справи Андрія Садового. До прикладу, хтось скаржиться на забудови у Львові, хтось на ціни на комуналку і гречку у Києві та співпрацю українських політиків із російськими олігархами.

За попередньою інформацією, так званий мітинг має ознаки замовності.

Дивіться відео, що відбувалося під Антикорупційним судом:

У якій справі фігурує Андрій Садовий

21 листопада САП оголосила Андрію Садовому підозру через виділення земельної ділянки в одному з районів міста для будівництва індустріального парку. У прокуратурі вважають, що міськрада Львова надто дешево продала землю під парк – за 52 мільйони гривень. Справу відкрили ще три роки тому. Тоді ж слідчі проводили обшуки у Львівській міській раді, а самого Садового в липні 2017 року викликали на допит до Києва.

Мер Львова стверджує, що влада просто блокує будівництво індустріального парку, яке може дати Львову тисячі робочих місць. І запевняє, що грошей на заставу – 50 мільйонів гривень – не має.

3 тисячі робочих місць і висока середня зарплата – більше про індустріальний парк у Львові читайте за посиланням