"Прокуратурою міста Києва винесена постанова про закриття кримінальної справи за фактами порушення таємниці листування народного депутата Ландіка, через непослідовність позиції самого заявника, який неодноразово робив суперечливі заяви в пресі", – відзначають у повідомленні відомства.

У прокуратурі додають, що порушення закону зі сторони Інтернет-видання у цій конкретній ситуації не спричинило істотної шкоди.

"Також роз’яснюємо, що згідно з вимогами чинного законодавства передбачено кримінальну відповідальність за порушення конституційного права на таємницю листування та порушення недоторканності приватного життя", – підсумовують у прокуратурі.

Нагадаємо, 18 липня ввечері припинив свою роботу сайт LB.ua. Якщо зайти на сторінку, то відкривалася ілюстрація із фото глави адміністрації президента Сергія Льовочкіна, першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна, першого віце-прем'єра Валерія Хорошковського та радника президента Андрія Портнова.

Невдовзі прокурор Києва Анатолій Мельник спростував можливість політичного підґрунтя в порушенні кримінальної справи за фактом втручання в особисте життя народного депутата Володимира Ландика виданням LB.ua.