Колишні повії, ті, що досі практикують та весела вистава із маскою прем'єра. Не зважаючи на заметіль, в Києві відбувся другий марш працівників секс-індустрії, або як його називають неофіційно – "Марш повій".

Читайте також: Вакарчук у США долучився до акції на підтримку Сенцова: з'явились фото

Полтавчанка Яна – екс-повія. Вона розповіла, що працівниці секс-індустрії зовсім не захищені перед свавіллям поліції, яка постійно вимагає хабарі, прикриваючи їх діяльність. Варто зазначити, що учасники акції не вимагають легалізувати проституцію, а лише хочуть, аби скасували кримінальну та адміністративну відповідальність за надання секс-послуг.

Учасники акції перед Кабміном організували перформанс. Там уявний прем'єр нібито підтримує їхні вимоги, а йому за це вручили символічний подарунок за таке сміливе рішення – перші сталеві яйця українського політика.

Далі учасники акції рушили до іншої владної будівлі – Верховної Ради. Проте, як всі знають, там розташоване наметове містечко прихильників Міхеїла Саакашвілі. Але марш до наметового містечка вирішив не йти, а зупинився за декілька десятків метрів. Потім нагороду вручили псевдо-спікеру Ради Андрію Парубію, який пообіцяв ухвалити необхідні поправки до закону.

Читайте також: У Києві відбулися акції приурочені 4 річниці анексії Криму

На акцію прийшли також і противники декриміналізації секс-послуг.

Проституція – це недопустиме явище в нашому суспільстві і ми виступаємо за шведську модель боротьби з цим явищем: це декриміналізація жінки, яка вимушена займатися проституцією та притягнення до відповідальності чоловіка-клієнта, тобто "покупця",
– зазначила Вікторія.

Під Адміністрацією Президента на учасників акції вже чекав новий вертеп із псевдо-можновладцями. Веселим перформансом, активісти хотіли привернути увагу до проблем 80 тисяч жінок та чоловіків. Адже зараз їм допомагають лише соціальні працівники.


Ми хочемо, щоб підписали цей закон про декриміналізацію. В подальшому, можливо, як в інших країнах – легалізували проституцію, щоб дівчата могли сплачувати податок. Натомість вони мали б свої права та захист,
– розповіла соціальна працівниця Юлія Князюк.

Читайте також: Під Білим домом влаштували "лежачий протест": промовисті кадри

Варто зазначити, 3 березня у світі відзначається День працівника секс-індустрії і учасники акції сподіваються, що хоча б цього дня їх почують. Проте, поки що змінювати законодавство чиновники не збираються.