Начальник головного управління Держспоживслужби Києва Олег Рубан заявив, що Київ завжди був лідером по захворюваності на коронавірус та інших гострих респіраторних інфекцій, повідомляє Obozrevatel.

До теми COVID-19 у Києві: скільки людей захворіли

Причина цьому – велика міграція населення, велика кількість людей з груп ризику, які проживають в місті Києві.

Тому Київ першим зайшов в епідемію і останнім буде виходити,
– заявив він.

Зазначимо, що першим регіоном в Україні, по якому вдарила епідемія COVID-19, стала Буковина. Наразі найгірша епідеміологічна ситуація на Львівщині, а Київ перебуває на другому місці.

З огляду на наукову мережу, Київ буде першим застосовувати препарати і вакцини проти коронавірусу. Що стосується київської міської влади, то при офіційній реєстрації вакцини в той же день пройде закупівля препарату для населення міста,
– додав Рубан.

Також Рубан повідомив, що наразі у столиці проводять масове тестування всіх хворих з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій. Натомість лише у 10-15% підтверджують коронавірус.

Він зауважив, що згідно з прогнозами захворюваність буде лише зростати. Початок максимальних показників буде в жовтні-листопаді.

За словами Рубана, ситуація стабілізується тоді, коли містяни почнуть дотримуватися усіх рекомендацій – користуватися медичними масками, антисептиками й дотримуватися соціальної дистанції.