Про це повідомила кореспондент 24 Каналу Оксана Тропотяга у прямому ефірі.

Автоматична система розподілу справ визначила суддю, який розглядатиме справу вбитої правозахисниці Ірини Ноздровської. Відомо, що це буде Олексій Рудюк, який наразі займається іншою справою. Тому досі невідомо, коли саме відбудеться судове засідання.

Зазначимо, що обирати запобіжний захід підозрюваному планували о 14:00, однак через відсутність клопотання процес весь час відтерміновували. Адвокати доньки Ірини Ноздровської називають це відтягуванням справи, адже про заплановане засідання вони дізнались від преси. Окрім цього, орган досудового розслідування досі не надав юристам матеріали справи.

Нагадаємо, тіло правозахисниці зі слідами насильницької смерті знайшли 1 січня у річці під Києвом. За даними експертів, Ноздровська померла від множинних колото-різаних ран.

8 січня стало відомо, що правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Ноздровської. У ЗМІ з’явилась інформація, що правоохоронці заарештували Юрія Россошанського – батька Дмитра Россошанського, який насмерть збив на автомобілі сестру Ірини Світлану Сапатінську.

9 січня відбулося поховання правозахисниці.