У всіх однакова сума на оренду житла. По 192 тисячі гривень на кожного народного депутата за рік. Голова парламенту Андрій Парубій проживає в готелі "Київ". У 2016 році задекларував 280 тисяч гривень готівкою та 28 тисяч – в доларах.

Готельний номер винаймає й голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк. Нерухомості взагалі немає. Все записано на дружину.

Читайте також: Яку суму держава витратила на закордонні поїздки депутатів: несподівані дані

Не нехтує державним готелем і голова фракції "Народний Фронт" Максим Бурбак. Офіційно Бурбак отримує лише зарплату. А ось дружина Тетяна – мільйонерка. На банківських рахунках та у готівці тримає 7 мільйонів гривень, 28 тисяч доларів та 19 тисяч євро.

Компенсацію за житло отримали й скандальні Євген Дейдей з Максимом Поляковим. Їх НАБУ підозрює у корупції. Поляков, щоправда, отримав менше компенсації – 100 тисяч гривень. Хоча, за даними його декларації, дружина має квартиру у Києві. А от Дейдей винаймає у столиці квартиру. Разом із дружиною мають майже мільйон гривень, 25 тисяч доларів та 30 тисяч євро.

У "БПП" майже половина фракції отримала компенсацію. В "Опозиційному блоці" за державний кошт живуть дев'ятеро нардепів. У Радикальній фракції – 7. У Батьківщині – 4.

Загалом 175 нардепів живуть у столиці за державний кошт. Серед них – 15 отримують менше за 192 тисячі гривень.

Скільки "наїздили" народні обранці у 2017 році – дивіться у сюжеті.