Після скандальної ухвали суду про запобіжний захід Сергій Стерненко у ніч проти 16 червня повів групу своїх прихильників до будинку українського президента Володимира Зеленського, повідомляє 24 канал.

Передісторія Стерненку обрали запобіжний захід: його прибічники пішли до будинку Зеленського

Як завершилась акція на підтримку Стерненка

Однак спілкування активістів із президентом не відбулося, реакція глави державі на ситуацію не відома. У ТСН розповіли, що "у будинку Зеленського затемнені вікна – нічого не видно".

Водночас на фейсбук-сторінці спільноти "Київ Інформ" написали, що "під будівлю (помешкання президента Зеленського – 24 канал) невідомі кинули сильну петарду". Хто це зробив – не відомо.

До 1 ночі за Києвом 16 червня акція завершилася. Участь взяли, як кажуть у поліції, 500 – 800 людей. У соцмережах пишуть про понад 1500.

Запобіжний захід Стерненку, ймовірно, переглянуть

Шевченківський районний суд Києва перегляне питання про місце, де Стерненко повинен відбути домашній арешт. Сам активіст написав про це у фейсбуці вночі 16 червня:

  • "Голова Шевченківського суду пообіцяв, що буде перегляд судового рішення, оскільки сьогоднішню ухвалу неможливо виконати. Він особисто прибув в суд та пообіцяв це під відеозапис".

Зверніть увагу Усе, що треба знати про суд у справі Стерненка

Дуже коротко про справу Стерненка

  • Сергія Стерненка звинувачують у вбивстві та незаконному носінні зброї.
  • Два роки тому начебто через дії Стерненка помер чоловік, який напав на активіста.
  • 15 червня суд призначив йому цілодобовий домашній арешт на 60 днів за місцем прописки.
  • Однак проблема в тому, що прописаний він в Одесі у військовій частині, а насправді мешкає у Києві.