Відомо, що акція 12 травня відбулась у таких містах, як Київ, Львів, Харків, Одеса, Хмельницький, Вінниця, Черкаси, Чернігів, Ужгород і Тернопіль. За словами організаторів "Стоп, культурний карантин", понад 250 тисяч осіб опинились без роботи та не мають жодної надії на покращення ситуації, оскільки послаблення карантину запровадили у багатьох сферах життя, окрім культури. Про це повідомляє 24 канал.

До теми Як вийти з цієї кризи, я не знаю: Джамала про перенесення концертів та обмеження для артистів

В уряду не існує сценарію для нас, для понад 250 000 осіб – артистів, акторів, музикантів, балетмейстрів, організаторів заходів, кінотеатрів, івент-агенцій, технічного персоналу світла, звуку та сцени, декораторів, квиткових операторів. В нашій галузі – сотні спеціалізацій та професій, без яких годі уявити сучасне культурне життя країни сьогодні,
– йдеться в заяві активістів.

Стоп, культурний карантин
Акція "Стоп, культурний карантин" / Пресслужба

Відтак о 22.00 на знакових локаціях українських міст увімкнулися промені світла, спрямовані в нічне небо. Таким чином організатори акції просять почути їх і дати можливість працювати.

"Побачте нас! Почуйте нас! Дайте нам можливість працювати, поговоріть з нами, як нам спільно розробити план виходу з карантину та відродити багатогранну культурну сферу України", – зазначається у заяві організаторів події.

Але така акція спричинила чималий резонанс у соцмережах, а деякі користувачі навіть припустили, що вони побачили у небі НЛО. Втім чимало користувачів соціальних мереж поділились красивими світлинами нічного міста, на яких видніються яскраві промені світла.


Акція "Стоп, культурний карантин" у Києві / Фото з соцмереж


Акція "Стоп, культурний карантин" у Києві / Фото з соцмереж


Акція "Стоп, культурний карантин" у Києві / Фото з соцмереж


Акція "Стоп, культурний карантин" у Тернополі / UA: Суспільне

Дивіться відео 24 каналу про масштабну акцію з променями світла: