Організаторам пред'являть підозру

Імен організаторів у МВС поки не називають – в інтересах слідства. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", інформує 24 канал.

До теми У Броварах сталася масова стрілянина: останні новини – фото (+18), відео

Я в інтересах слідства вирішив не називати зараз прізвища. Але я можу сказати, що вони нам відомі. І особи, які дозволили собі організувати "тітушок", вони нам зрозумілі і їм будуть пред'явлені підозри,
– сказав Геращенко.

"Тітушки" не мали наміру стріляти

Учасникам заворушень, що приїхали з Вінниці, пообіцяли по 800 гривень. Проте, вважає Геращенко, вони не мали наміру застосовувати зброю.

Думали, що закінчиться протистоянням. Але, як зазвичай буває в поганих спектаклях, рушниця, що висить на стіні – вистрілює,
– наголосив Геращенко.

Правоохоронцям уже відомі імена близько 60 учасників стрілянини. Частина з них, повідомив Геращенко у фейсбуці, намагаються переховуватись.


Затриманим обирають запобіжний захід

21 затриманому обирають запобіжний захід у Броварському суді. Сторона обвинувачення просить суд про арешт на 2 місяці.
суд у Броварах
Запобіжний захід обирають у Броварах / Фото Вікторії Покатілової (24 канал)
суд у Броварах
Обвинувачення просить арешт на 2 місяці / Фото Вікторії Покатілової (24 канал)

Стрілянина в Броварах: головне

  • Перестрілка в Броварах сталася вранці 29 травня. Учасники – підприємці, які займаються пасажирськими перевезеннями, та нелегальні перевізники.
  • У стрілянині взяли участь приблизно 100 людей. Поліції вже вдалося затримати кілька десятків зловмисників, в них вилучили як травматичну, так і мисливську стрілецьку зброю. На Київщині розпочали спецоперацію на дорогах.
  • Внаслідок інциденту щонайменше 3 людини зазнали поранень.
  • Мер Броварів Ігор Сапожко уточнив, що причиною перестрілки стала ситуація з розподілом міжміських маршрутів, які затверджує Київська ОДА.
  • Через конфлікт між перевізниками уже "полетіли голови" у вінницькій поліції. Щодо самого Авакова, то за інформацією ЗМІ, посади він не позбудеться.