24 канал повідомляв, що увечері 30 вересня у Києві невідомий відкрив вогонь по правоохоронцях, внаслідок чого один поліцейський зазнав поранення, натомість зловмиснику вдалося втекти.

Читайте також: Стрілянина в Києві: з'явилася інформація про загиблого чоловіка та нові деталі

Згодом з’ясувалося, що нападників було двоє (один утік, а другий загинув унаслідок вогнепального поранення) та вони спершу скоїли напад на адвоката Андрія Бушу, а потім, простреливши правозахиснику ногу, потягли його в будинок і викрали звідти цінності. Коли ж поліцейські прибули на місце злочину, між ними та зловмисниками розпочалася перестрілка.

Журналісти ТСН, зі свого боку, дізналися, що загиблий є колишнім військовим розвідником, який після армії працював у одній із охоронних фірм.

Зокрема, чоловіка впізнала його родина з Житомира завдяки фото, яке оприлюднила поліція.

Як розповіла дружина правопорушника, його звати Михайло та він мав 35 років.

Ми прожили разом 13 років. У 2014 році служив в АТО. Останнім часом працював у приватній фірмі охорони. 30 вересня, коли сталося пограбування, саме заступив на чергування. Він сказав, що пішов на роботу. Яка охоронна фірма, я не пам’ятаю. Наступного дня після стрілянини писав навіть мені СМС-повідомлення. Щоправда, вони чомусь не збереглись. Писав він мені все нормально, я – на роботі,
– запевнила жінка.

Нагадаємо, увечері 28 вересня у центрі Одеси стався напад зі стріляниною на інкасаторів, внаслідок чого дві особи зазнали поранень і їх було госпіталізовано, а зловмисникам вдалося викрасти понад 3 мільйони гривень. Згодом у мережі з'явилося відео збройної атаки.