Замість підручників та конспектів у руках студентів гнівні плакати. Із самого ранку вони рушили під Кабмін захищати свій університет.

А все через те, що їх "зливають" з іншим вишем. Український державний університет фінансів та міжнародної торгівлі приєднують до столичного Торговельно-економічного університету.

Олена навчається на 2 курсі. Обурюється, що її позбавили права вибору. Мовляв, вступала до одного університету, а диплом отримає зовсім іншого. Викладачі ж вважають, що Міністерство освіти діяло неправомірно. Мовляв, треба було завчасно попередити про реорганізацію трудовий колектив. Підозрюють, що справжня причина злиття — земля. Адже їхній навчальний заклад знаходиться у самому центрі столиці.

Розлютилися студенти не на жарт. Вимагали не тільки скасування рішення про реорганізацію університету, але й відставки міністра освіти Сергія Квіта. У відомстві про об'єднання вищих навчальних закладів попереджають давно. Зменшення кількості вишів буквально вчора, 7 грудня, анонсував і сам міністр Квіт.

Обурені студенти злитого університету оголосили бойкот. Не ходитимуть на пари, поки Кабмін не змінить рішення про реорганізації їхнього університету.

Автор сюжету — Єлизавета Герасимюк.

До слова, сьогодні, 8 грудня, у центрі Києва відбувся багатотисячний мітинг, на якому протестувальники вимагали відставки уряду Яценюка.

Відомо, що після виступу Джозефа Байдена мітингувальники раптово розійшлись.