Намети, буржуйка, розкладачки та плакати — студенти та викладачі національного медичного університету імені Богомольця, протестують проти корупції в рідному виші. Встановили намети й голодують. За рік протистоянь вони таки домоглися перевірки університету. І вона, кажуть, підтвердила випадки корупції.

Для оприлюднення висновків комісії не вистачає одного підпису — міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі. За його словами, часу на читання 90 сторінок українською мовою у нього немає. Та все ж, під тиском активістів та преси він обіцяє швидке рішення. Активісти відповіддю більш-менш задоволені, утім обіцяють продовжити голодування до повної перемоги.

Читайте також: Яценюк анонсував відставку трьох міністрів у найближчі тижні

"Ми вважаємо, що нажаль, у нашій країні все можна купити і може бути так, що ця перевірка просто злиється. Тому ми вирішили голодувати — це радикальна така громадська дія", — сказала керівник проекту "Ні" корупції в медичних вишах!" Уляна Ковальчук.

Автор сюжету — Олексій Годзенко.

До слова, претенденти на посади антикорупційних детективів подали у суд на Антикорупційне бюро — звинувачують конкурсну комісію у непрозорих умовах тестування.