"Шановні Драгоманівці! Запрошуємо Вас на урочистий молебень з нагоди професійного свята усіх освітян – Дня працівників освіти, який очолить Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Подія відбудеться 29 вересня о 9.00 (загальний збір о 8.45 біля собору) у Володимирському кафедральному соборі м. Києва (загальний збір о 8.45 біля собору)", – йдеться у повідомленні на офіційній сторінці університету в Facebook.

Тим часом, Сергій Зайченко, колишній Голова студентської ради НПУ імені Драгоманова, показав у соцмережах світлини переписки студентів, з яких стає зрозуміло, що їх змушували йти на цю подію, а дівчат просили брати хустки й одягати спідниці.


Згідно з перепискою, ігнорування молебню могло сприйматися як прогул пари


Згідно з перепискою, дівчатам потрібно бути одягненими у спідниці та мати хустки

Також колишній голова Студради додав, така ситуація повторюється кожного року.

"Ви теж очікуєте реформу освіти і нові українські школи та все це? А реальність трохи непідготовлена до наших очікувань. Реальність така, що завтра студентів найбільшого педагогічного університету країни адмінка зганяє замість пар на православну молитву. Це студентів того університету, який мав стати локомотивом реформи освіти. Який мав готувати вчителів, що відповідають вимогам часу, що мислять критично і креативно. Вчителів, що несуть в собі новітні підходи до викладання. Вчителі "майбутнього" завтра весь ранок будуть слухати дядьку, закутаного у червону ковдру із позолоченими цяцьками на шиї. А коли назріє скандал, прес-служба скаже, що їх не так зрозуміли. Що, звичайно, молитва була не обов'язкова. Скаже, що це було непорозуміння. Така ситуація повторюється в НПУ кожного року. І буде повторюватись далі. Бо НПУ - старий університет. Не за віком, а за ідеологією. І він буде вчити по-старому. Наче для нього нічого не змінилось з 90-х. Бо для нього дійсно нічого не змінилось. Але має змінитись", – зазначив Зайченко.

Згодом, на сторінці Студентської ради НПУ з'явилися фото студентів, які прийшли на молебень із написами на спині "Мене змусили сюди прийти замість пар".


Студенти НПУ прийшли на молебень з написами на спині

Така інформація викликала негативну реакцію серед користувачів соцмережі.

Читайте також: Львівські студенти вийшли на масштабну акцію солідарності із бранцями Кремля