Засідання розпочалось о 12:00.

Дивіться також: Суд над Саакашвілі: що відбувається під стінами та в залі суду

Тим часом під судом зібрались прихильники Саакашвілі. Чимало з них крізь кордон правоохоронців намагаються прорватись до суду.

Позафракційний нардеп Юрій Дерев'янко, який присутній під Печерським судом заявив, що він та ще декілька народних депутатів від "Самопомочі" та "Батьківщини" готові взяти Саакашвілі на поруки.

Про це з-під стін суду повідомляє кореспондент 24 Каналу.

Пізніше, окрім Дерев'янка про готовність взяти Саакашвілі на поруки заявили нардепи Юлія Тимошенко, Віталій Купрій, Дмитро Добродомов, Ігор Луценко, Олександр Опанасенко. Про таку готовність також заявив екс-міністр оборони Анатолій Гриценко.

Адвокати Саакашвілі вже подали відповідне клопотання, хоча самі захисники виступають проти такого запобіжного заходу, оскільки виступають взагалі за його відсутність.

Дивіться також: Хто такий Саакашвілі: важливі факти з політичного життя діяча

У понеділок, 11 грудня, Печерський районний суд міста Києва має обрати запобіжний захід лідеру "Руху нових сил" Міхеїлу Саакашвілі. Біля будівлі суду зібрались десятки його прихильників, серед яких і народні депутати. Вранці Саакашвілі привезли до суду.

Нагадаємо, пізно ввечері 8 грудня правоохоронці затримали Міхеїла Саакашвілі. Його одразу доставили до ізолятора тимчасово тримання, під яким почали збиратись його прихильники.

Генпрокуратура проситиме домашній арешт для Саакашвілі. Однак якщо ситуація навколо його затримання призведе до заворушень, правоохоронці кажуть, що готові просити у суду утримувати його під вартою. У зв’язку із арештом Саакашвілі оголосив безстрокове голодування.