Відповідний вирок зачитала суддя Світлана Кушнір.

"Суд постановив задовольнити клопотання САП частково: призначити заставу щодо Борислава Розенблата в розмірі 7 мільйонів гривень", – зауважила вона.

Читайте також: Розенблат накинувся зі звинуваченнями на Холодницького

Відповідно до рішення суду, політик має 5 днів, щоб внести суму застави.

Крім того, суд зобов’язав Розенблата носити електронний браслет, відтак народний обранець не може виїхати з Києва та Житомира без дозволу слідчого, детектива або прокурора.

Також він повинен здати на зберігання до відповідних органів свої закордонні паспорти та інші документи, які дають право на виїзд з України.

Додамо, що в разі невиконання обов'язків застава стягується в дохід держави. Якщо ж це відбудеться, то за словами судді, може бути обрано нову заставу та збільшено її суму.

"Термін обов'язків у разі внесення застави визначити до 12 вересня 2017 року. У разі необхідності термін може бути продовжено", – повідомила суддя.

До слова, Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд призначити Розенблату 10 мільйонів гривень застави. Як зазначив прокурор САП Володимир Кривенко, закон не передбачає відповідальність Розенблата у разі невнесення ним застави.

"Закон нас сильно обмежує: у нас єдиний вихід – у вересні повторно звертатися до Верховної Ради", - заявив він.

САП просила ще й суд заборонити Розенблату спілкуватися з нардепом Максимом Поляковим і обмежити спілкування з членами міжфракційного об'єднання ВР "Депутатський контроль". На думку прокурорів, нардеп може вплинути на свідків.

Читайте також: Суд відмовився від перегляду відео з Розенблатом

Щодо Полякова то суд задовольнив це прохання. Нардеп не має права спілкуватись і з агентом НАБУ Катериною Сивоконь, яка брала участь в негласних слідчих діях Бюро щодо "Бурштинової справи".

Також прокурори хочуть долучити до справи оперативне відео, на якому людина схожа на Розенблата отримує хабар через свого помічника. Захисник Петро Янченко своєю чергою заперечує, щоб цей матеріал долучили як доказ.

Нагадаємо, депутати Борислав Розенблат і Максим Поляков є фігурантами так званої "Бурштинової справи". НАБУ стверджує, що під виглядом рекультивації земель на Житомирщині планувався фактичний видобуток бурштину та подальша його реалізація через офшори, засновником яких є сестра Розенблата.

У зв’язку з цим 10 липня народного депутата виключили зі складу фракції "Блок Петра Порошенка" на час розслідування, а 11-го числа депутати Верховної Ради більшістю голосів підтримали подання генпрокурора про зняття недоторканності з Борислава Розенблата та його колеги з "Народного фронту" Максима Полякова.