Про це у прямому ефірі 24 Каналу розповіла кореспондент Олена Кук.

Судове засідання розпочалось із заяви представників захисту екс-президента Віктора Януковича. Адвокати зазначили, що суддя самоусунувся через тиск з боку правоохоронців. Однак служителі Феміди спростували це та розпочали розгляд справи.

Читайте також: Охоронець надав важливі свідчення щодо втечі Януковича: деталі

Перший свідок у резонансній справі – Андрій Цимбалюк, заступник Постійного представника в ООН – підтвердив інформацію щодо захоплення державних структур на Донеччині у 2014 році та введення російських військ в Криму.

Була висадка 10 літаків з військовими Російської Федерації, а також близько 14 гвинтокрилів, які приземлились неподалік селища Кача,
– зазначив Андрій Цимбалюк.

Сторона захисту заперечувала свідчення та навіть заявила, що Андрій Цимбалюк вже ввів в оману міжнародну спільноту у 2014 році, коли озвучив інформацію про самоусунення Віктора Януковича. В той час екс-президент начебто перебував у Харкові в своїй резиденції.

Нагадаємо, що попереднє засідання суду не відбулось в запланований день, 31 січня, через виїзд адвокатів екс-президента до Москви. У прокуратурі такі дії захисту Януковича розцінюють як навмисне затягування судового процесу.