4 лютого заступник голови Київської адміністрації Микола Поворозник заявив, що ухвала Господарського суду незаконна, і таким чином майданчик намагаються повернути Януковичу, розповіли у Bihus.info.

Читайте також: Хто з команди Порошенка став власником вертолітного майданчика Януковича: розслідування

За словами Поворозника, суд заборонив Нацагентству з розшуку та менеджменту активів та КП "Центр організації дорожнього руху" вчиняти будь-які дії щодо управління майном на Парковій дорозі.

Вертолітний майданчик побудований оточенням Віктора Януковича через схему відмивання "брудних" коштів на Парковій дорозі. Саме там мав приземлятися президент-утікач, прилітаючи із резиденції у Межигір'ї до Адміністрації президента на вулиці Банковій,
– прокоментував він.

Насправді ж за вертолітний майданчик судиться не президент-втікач, а оточення нинішнього гаранта.

Компанія "Амадеус Ко" записана на британську фірму Fineroad Business LLP, яка у грудні 2017 року змінила засновника. Ним став уродженець Краматорську Сергій Московський, який є довіреною особою нардепа від БПП Максима Єфімова.

Проте раніше журналісти програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" з'ясували, що у коментарі британському журналісту BBC Московський запевнив, що нічого не знає про Fineroad й кинув слухавку. Саме це наштовхує на думку, що власник він лише формальний.

Дивіться відео повного випуску програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" за 7 травня 2018 року