Так, екс-командира роти Руслана Онищенка засудили до 11 років позбавлення волі, його колишнього заступника Миколу Цукура – до 9 років, Данила Ляшука – до 10 років ув’язнення, пише УНІАН.

Крім того, трьох колишніх спецпризначенців позбавлено поліцейських звань.

Також повідомляється, що Іллю Холода засудили до 9,5 років в’язниці, Анатолія Пломадяле – до 8 років, Максима Глібова, Микиту Куста та Бориса Кульчука – до 9 років.

У той же час Андрія Демчука суд звільнив від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки та йому змінено арешт на домашній арешт до дня набуття чинності вироку.

Читайте також: Журналістка, що опублікувала відео з відрізанням вуха бійцю "Торнадо", розповіла цікаві деталі

Микиту Свиридовського та Романа Іваша суд свою чергою засудив до умовного терміну покарання на 2 роки та їм так само змінено запобіжний захід на домашній арешт.

А Юрія Шевченка, який раніше співпрацював зі слідством і частково визнав свою провину, звільнено від відбування покарання з випробувальним умовним терміном на 3 роки.

Додамо, що усі обвинувачені відповідно до рішення суду повинні заплатити судові у розмірі 7 тисяч 750 гривень кожен.

Вирок суду може бути оскаржено в апеляційному порядку впродовж 10 діб з дня отримання.

Читайте також: Ґвалтування і катування – потерпілі розповіли про страшні злочини "Торнадо" (18+)

Нагадаємо, у червні 2015 року батальйон "Торнадо" зі скандалом вивели із зони АТО та розформували, а 12 бійців арештували. Їм закидають організацію банди, мародерство та зґвалтування. Натомість самі бійці все заперечують.