Захарченку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, пише "Інтрефакс-Україна".

Важливо: Проти Януковича та його 15 соратників Канада продовжила санкції

Однак це рішення може бути оскаржено в Київському апеляційному суді.

Віталій Захарченко – глава МВС за часів Януковича, ГПУ підозрює його у злочинах проти людяності під час подій Євромайдану. З 26 лютого 2014 він перебуває у розшуку Служби безпеки України, переховується від правосуддя в Росії.

Чим "прославився" Захарченко у період Майдану?20 лютого 2014 року за безпосереднім наказом Захарченка працівники МВС почали застосовувати вогнепальну зброю проти мирних активістів Євромайдану в центрі Києва. Це призвело до масової загибелі протестувальників. 21 лютого Верховна Рада проголосувала за відставку Захарченка з посади.

У ніч з 21 на 22 лютого Захарченко втік з України до Білорусі. З 26 лютого 2014 року перебуває в розшуку СБУ, а від правосуддя переховується в Росії. Захарченко також є частим гостем російських пропагандистських телепрограм та акцій.

У 2017 році у Генпрокуратура повідомляла, що усе рухоме та нерухоме майно, а також рахунки в Україні Віталія Захарченка перебувають під арештом. У липні того ж року Печерський суд Києва дозволив розпочати розслідування щодо екс-глави МВС Захарченка. У квітні минулого року Віталій Захарченко під час прес-коференції щодо справи про держзраду Віктора Януковича у Москві розповів, що веде власне розслідування розстрілів часів Євромайдану.

У лютому 2019 року Печерський райсуд Києва зняв арешт з 20 земельних ділянок, 3 будинків, квартири та двох машиномісць, накладений у межах розслідування справи про відмивання коштів екс-главою МВС Віталієм Захарченком. Згодом суд Києва наклав повторний арешт на майно Захарченка.